dESPRE NOI

Prezentarea Asociatiei EcoWatch

 Asociatia EcoWatch este o organizatie nonguvernamentala de mediu.

Asociația EcoWatch este înființată cu scopul principal de protecție a mediului, constientizare a publicului asupra problemelor de mediu existente si gasirea de solutii ecologice de supraveghere și protejare a mediului înconjurător  pentru imbunatatirea calitatii vietii oamenilor.

Asociația EcoWatch este preocupată de educația și formarea tinerilor ca cetățeni europeni cu atitudine civică, de voluntari implicati in actiunile comunitare si care să trăiască în armonie deplina cu Natura.

În prezent, EcoWatch are o echipă formată din profesori, ingineri, studenți și voluntari cu experiență în domeniul ecologiei, ingineriei mediului și managementului de proiect.

Pentru realizarea acestui scop, Asociația EcoWatch urmărește următoarele obiective:

– să facă cunoscute interesele Comunității Locale pe problemede mediu, sa reprezinte si să acționeze în calitate de purtător de cuvânt al cetatenilor in relatiile cu Administrația Locală și Operatori Economici.

-sa participe activ la dezbaterile publice referitoare la proiecte importante ale Comunităților și contribuie la monitorizarea activităților operatorilor economici și a altor entități potential poluatoare.

– sa analizeze datele existente referitoare la factorii de mediu ai regiunii Dobrogea, inclusiv a zonei de coastă și a Deltei Dunării,  privind poluarea mediului de orice tip și din orice sursă, inclusiv poluarea transfrontalieră.

-sa identifice și sa promoveze soluții de recuperare a terenurilor, diminuarea și recuperarea efectelor poluării în România in parteneriat cu Operatorii Economici și Agenția de Protectia Mediului.

  Pentru a-și realiza obiectivele, Asociația EcoWatch a desfășurat activități de informare a autorităților de mediu și a cetățenilor conștienți cu privire la problemele de mediu, precum și implementarea și colaborarea la proiecte locale, naționale și internaționale, după cum urmează:

 Participare la Proiecte.

  •   „Actiune Climatica pentru Utilizarea Gazului de Sera SF6 in Sectorul Electric” Programul Dialog al Societatii Civile intre EU si Turcia CSD–V 2018-2020, colaborator 2018-2020.
  •  „Creșterea atitudinii față de necesitatea protecției mediului și conservării biodiversității:Constanța și Vidin în oglindă – ENVIROMIRROR”, Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007- 2013; consultant; 2013 – 2014.,
  •  “Schimbarea în comun a competențelor cercetătorilor pentru agricultori pentru o exploatare durabilă și ecologică a protecției agricole și a mediului / ECO-AGRI”, Programul POR Marea Neagră, colaborator; 2012-2014.
  •  “EcoSchool”, Programul Ministerului Educației, manager de proiect, 2010-2012. “Ziua internațională de mers pe jos fără mașină. Marsul Bicicliștilor “, programul DJTS Constanta; manager  de  proiect; 2010.
  •  “Informarea, conștientizarea și implicarea activă a cetățenilor din Constanța asupra necesității protecției mediului și educației ecologice a generațiilor tinere”; Programul AFM; partener 2008